Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Velikonoční tradice - dílna pro děti
Expedice Annapurna - lanové překážky
29
Broučci a poklad
Kde si hoví sovy?
30
Kde si hoví sovy?
31
Kde si hoví sovy?

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Velikonoční tradice - dílna pro děti
Expedice Annapurna - lanové překážky
29
Broučci a poklad
Kde si hoví sovy?
30
Kde si hoví sovy?
31
Kde si hoví sovy?
Drobečková navigace

Úvod > Akce > Táborové zprávičky > Ferda v Jeseníkách

Ferda v Jeseníkách



Ferda v Jeseníkách

Tradiční letní tábor pro nejmenší děti jsme letos protkali příběhy  Ferdy Mravence a jeho kamarádů.  


     Pět prázdninových dnů si vybralo celkem 22 účastníků. Z toho bylo 8 maminek a 14 dětí. Nejmenšímu dítku byly 2 roky a nejstarší šly po prázdninách do páté třídy.
     Celý tábor probíhal v prostředí Karlovic, kde jsme byli ubytování v areálu MŠ Karlovice s možností vlastního vaření.  Areál skýtal nejen krásné  ubytování, ale i úžasné venkovního vyžití.
    První den jsme s dětmi prozkoumali okolí a to tak důkladně, abychom pak mohli společně Ferdovi a Pytlíkovi připravit vlastnoručně vyrobenou mapu. Ty se dětem náramně povedly.

 Hned druhý den jsme se s malými mravenečky rozhodli pokořit nejvyšší horu Moravy – Praděd. Nejprve jsme si udělali krátkou zastávku v Karlově Studánce a pak jsme pokračovali, posilněni oplatky a zdravou minerálkou k výstupu.

 Počasí jsme měli k tomuto výletu náramné a tak jsme v příjemném ochlazení šlapali, co nám nožičky stačily do kopce. Až s neuvěřitelnou chutí a rychlostí všechny děti i jejich maminky horu pokořily. Na vrcholku jsme bojovali s nesmírnou nepřízní počasí v podobě velmi silného větru.
     Třetí den jsme navštívily nedalekou sklárnu Jakub ve Vrbně pod Pradědem, kde nejen děti, ale i jejich maminky poprvé viděly na vlastní oči, jak se fouká sklo. Originální produkty z této sklárny – výrobny původního historického skla – dnes zdobí nejednu němčickou domácnost.

Tento den se nesl v duchu sběru dřeva a Ferdovy noční hry, při které nechybělo opékání špekáčků.
     Sobotní výlet jsme naplánovali do Bruntálu. Vcelku pro nás neznámé moravské městečko si získalo pozornost nejednoho mravenečka. Překrásný bruntálský zámek vydal svá tajemství a šikovná průvodkyně přizpůsobila výklad dětem tak, že se jim ze zámku nechtělo odcházet. Odměnou jim za to pak byla návštěva bruntálského aqvaparku.


   

Poslední odjezdový den se nesl v duchu drobniček na závěr, úklidu a vyhodnocení.
    Děti po celou dobu tábora sbíraly puntíky na krásné červené šátky a za splnění různých úkolů jim tak puntíky na šátcích přibývaly.  Každý večer usínaly při čtení některého z Ferdových příběhů a mohly tak snít svůj sen o tom, co se děje v trávě.

Děti si z tábora odvážely mnoho krásných dárků a to i díky finanční podpoře TJ Sokol Vrchoslavice, který nám opět přispěl částkou na zakoupení triček.



Mgr. Eva Bašková,
hl. vedoucí LT Ferda Mravenec poznává Jeseníky.   

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů