Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Čarodějnice 2024
1 2 3 4 5

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9
Mladí umělci na SVČ
Zlatá horečka ve Švábenicích
10
Mladí umělci na SVČ
Zlatá horečka ve Švábenicích
11
Mladí umělci na SVČ
Zlatá horečka ve Švábenicích
12
Mladí umělci na SVČ
Zlatá horečka ve Švábenicích
13
Mladí umělci na SVČ
Zlatá horečka ve Švábenicích
14
Zlatá horečka ve Švábenicích
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1
Vírský Stroj času
2
Vírský Stroj času
3
Vírský Stroj času
4
Vírský Stroj času
5
Vírský Stroj času
Drobečková navigace

Úvod > Akce > Táborové zprávičky > Jak válčil Asterix a Obelix v Náchodě

Jak válčil Asterix a Obelix v Náchodě



V pátek 1. července 2005 se vypravilo 30 Asterixů,Obelixů,Majestixů,Kleopater,Falbal,Druidů,římských vojáků na letní tábor do Náchoda.

V letošním roce jsme se všichni stali obyvateli galské vesnice. V čele vesnice stál náčelník Majestix ,který si z obyvatel vesnice vybral svoji ženu .Každá vesnice má svého druida – muže velice váženého,znalého mocných kouzel. Stejně tak tomu bylo i v naší vesnici,kde jsme pro případ nebezpečí měli druidy dva.Samozřejmě nesměli chybět Asterix a Obelix,kteří se nacházeli v několika exemplářích.

Pro děti byl připraven zajímavý program nejen plný her a soutěží,ale také jsme se vydali na řadu výletů do blízkého i vzdálenějšího okolí. Náchodský kraj je plný zajímavostí,krásné přírody a abychom vše viděli,potřebovali bychom ještě nejméně týden. První den byl naším cílem zámek v Náchodě.Nejen chlapcům,ale i děvčatům se velice líbil výlet do vojenské pevnosti Dobrošov.Neméně zajímavá byla cesta ,která nás provedla krajem Boženy Němcové od školy v České Skalici až po Staré Bělidlo a Viktorčin splav. „Cesta Aloise Jiráska“ byla jedna z fyzicky náročnějších etap našeho putování,ale všichni to zvládli na jedničku a odměnou určitě byla možnost se na rozhledně Jiráskovy chaty podívat do širokého okolí (HA-HA,to asi pro vedoucí,děti se více radovaly z nanuku a prvního větrání peněženky).Dalším cílem našeho putování byla vojenská pevnost Josefov.Pro některé děti to bylo náročné po psychické stránce,protože jsme se ocitli cca 20 m pod zemí a v naprosté tmě.Určitě nezapomenutelným zážitkem se stal celodenní výlet do Adršpašských skal.Paní průvodkyně náležitě přizpůsobila výklad a děti a si z tohoto výletu určitě hodně zapamatovaly. A co teprve plavba na lodičkách?

V celotáborové hře ,která se nesla v duchu Asterixe a Obelixe se děti nejprve rozdělily do osad,které pod názvy Pojídači divočáků,Lamy,Rychlí Galové,-,- získávaly galáky,za které si každý večer nakupovaly stavební materiál . Jejich úkolem bylo postavit galskou vesnici,což se všem moc podařilo.Každá vesnice byla originální a v něčem jiném zajímavá,a proto všichni byli náležitě odměněni.

Dny ubíhaly v rychlém tempu a přiblížila se sobota 10.července,den odjezdu.V předvečer naší cesty domů jsme na slavnostním nástupu vesnice vyhodnotili nejlepší osadu,nejčistšího účastníka a také soutěž jednotlivců.A protože předepsané náležitosti splnil každý člen osady,stali se všichni právoplatnými obyvateli vesnice. Na důkaz toho jim druid Panoramix uvařil kouzelný nápoj a všem byl slavnostně podán.

 

 

POD ČAROU

 

Pokud mohu hodnotit jako hlavní vedoucí,byla jsem velice spokojena.Děti utvořily skvělou partu kamarádů a navázaly nová přátelství a kamarádství.Snažily jsme se o to,aby nemyslely pouze na sebe a táhly za jeden provaz i na úkor svého pohodlí.A to se nám,alespoň během tábora, dařilo . Doufám,že jim to vydrží i v dospělosti.

Samozřejmě velké moje díky patří všem mým „poddaným“,bez kterých by nebylo vůbec myslitelné tábor uskutečnit jsou to: Marka Vránová, Jaruška Mézlová,Evka Spodná a Miluška Bodejčková.Díky.

 

Lenka Králová

 

 

 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů