Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Velikonoční tradice - dílna pro děti
Expedice Annapurna - lanové překážky
29
Broučci a poklad
Kde si hoví sovy?
30
Kde si hoví sovy?
31
Kde si hoví sovy?

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Drobečková navigace

Úvod > Akce > Táborové zprávičky > Jak válčil Asterix a Obelix v Náchodě

Jak válčil Asterix a Obelix v Náchodě



V pátek 1. července 2005 se vypravilo 30 Asterixů,Obelixů,Majestixů,Kleopater,Falbal,Druidů,římských vojáků na letní tábor do Náchoda.

V letošním roce jsme se všichni stali obyvateli galské vesnice. V čele vesnice stál náčelník Majestix ,který si z obyvatel vesnice vybral svoji ženu .Každá vesnice má svého druida – muže velice váženého,znalého mocných kouzel. Stejně tak tomu bylo i v naší vesnici,kde jsme pro případ nebezpečí měli druidy dva.Samozřejmě nesměli chybět Asterix a Obelix,kteří se nacházeli v několika exemplářích.

Pro děti byl připraven zajímavý program nejen plný her a soutěží,ale také jsme se vydali na řadu výletů do blízkého i vzdálenějšího okolí. Náchodský kraj je plný zajímavostí,krásné přírody a abychom vše viděli,potřebovali bychom ještě nejméně týden. První den byl naším cílem zámek v Náchodě.Nejen chlapcům,ale i děvčatům se velice líbil výlet do vojenské pevnosti Dobrošov.Neméně zajímavá byla cesta ,která nás provedla krajem Boženy Němcové od školy v České Skalici až po Staré Bělidlo a Viktorčin splav. „Cesta Aloise Jiráska“ byla jedna z fyzicky náročnějších etap našeho putování,ale všichni to zvládli na jedničku a odměnou určitě byla možnost se na rozhledně Jiráskovy chaty podívat do širokého okolí (HA-HA,to asi pro vedoucí,děti se více radovaly z nanuku a prvního větrání peněženky).Dalším cílem našeho putování byla vojenská pevnost Josefov.Pro některé děti to bylo náročné po psychické stránce,protože jsme se ocitli cca 20 m pod zemí a v naprosté tmě.Určitě nezapomenutelným zážitkem se stal celodenní výlet do Adršpašských skal.Paní průvodkyně náležitě přizpůsobila výklad a děti a si z tohoto výletu určitě hodně zapamatovaly. A co teprve plavba na lodičkách?

V celotáborové hře ,která se nesla v duchu Asterixe a Obelixe se děti nejprve rozdělily do osad,které pod názvy Pojídači divočáků,Lamy,Rychlí Galové,-,- získávaly galáky,za které si každý večer nakupovaly stavební materiál . Jejich úkolem bylo postavit galskou vesnici,což se všem moc podařilo.Každá vesnice byla originální a v něčem jiném zajímavá,a proto všichni byli náležitě odměněni.

Dny ubíhaly v rychlém tempu a přiblížila se sobota 10.července,den odjezdu.V předvečer naší cesty domů jsme na slavnostním nástupu vesnice vyhodnotili nejlepší osadu,nejčistšího účastníka a také soutěž jednotlivců.A protože předepsané náležitosti splnil každý člen osady,stali se všichni právoplatnými obyvateli vesnice. Na důkaz toho jim druid Panoramix uvařil kouzelný nápoj a všem byl slavnostně podán.

 

 

POD ČAROU

 

Pokud mohu hodnotit jako hlavní vedoucí,byla jsem velice spokojena.Děti utvořily skvělou partu kamarádů a navázaly nová přátelství a kamarádství.Snažily jsme se o to,aby nemyslely pouze na sebe a táhly za jeden provaz i na úkor svého pohodlí.A to se nám,alespoň během tábora, dařilo . Doufám,že jim to vydrží i v dospělosti.

Samozřejmě velké moje díky patří všem mým „poddaným“,bez kterých by nebylo vůbec myslitelné tábor uskutečnit jsou to: Marka Vránová, Jaruška Mézlová,Evka Spodná a Miluška Bodejčková.Díky.

 

Lenka Králová

 

 

 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů