Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
Keltský telegraf 2024
24
Relaxační dopoledne v ženském kruhu
25 26 27 28 29
Broučci a poklad
30 31

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Drobečková navigace

Úvod > Akce > Táborové zprávičky > Uherskohradišťská Narnie

Uherskohradišťská Narnie



Letní tábor LETOPISY NARNIE

1.– 8. 8.2015 Uherské Hradiště – Sady (Chřiby)

 

Sedmnáct odvážlivců se vydalo na strastiplnou cestu do Narnie, bojovat proti zlu ledové královny Jadis, zachránit obyvatele Narnie po boku krále Aslana.  Tento cíl ale nebyl zdaleka jediným. Pobytový tábor v oblasti Chřibů nabízel i spoustu zajímavých míst, která malí i velcí táborníci stihli navštívit.  Každý den, první srpnový týden, jsme podnikali různé výpravy do Narnie, jak jsme Uherské Hradiště a nejbližší okolí, místo pobytu, překřtili. V celotáborové hře vůbec nešlo o prvenství, ačkoli jednotlivé týmy zápolily jako o život. Cílem bylo přivést všechny zkamenělé bytosti k životu a vrátit do Narnie mír a lásku. To se týmům Lucky, Zuzky, Edmunda i Petra povedlo, někomu dřív a někomu později. Všichni si zaslouženě odnesli domů pasovací glejt na Rytíře Narnie.

   

 Hned první den jsme měli možnost ochutnat smradlavý pramen ve Smraďavce. Siřičitý pramen, s velmi léčivými účinky však ochutnalo jen pár odvážlivců.  Ze Smraďavky jsme putovali, jestě plni sil, na  Buchlovický zámek i jeho úžasnou zahradu .

 

Po krásné noci v příjemném ubytování v Sadech, části Uherského Hradiště, nás čekalo krásné nedělní ráno.  Dopoledne jsme prozkoumali nejbližší okolí a odpoledne  jsme  v Kunovickém letišti  navštívili útroby mnoha vystavených exponátů.

   

 V  pondělí  v lanovém centru ve Veselí nad Moravou jsme si všichni dokázali, že jsme prostě dobří a za odměnu se zchladili v přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi.

 

   V úterý na nás čekal první celodenní výlet na hrad Buchlov a pak vycházka krásnými buchlovskými lesy do Velehradu.  Teploty dosahovaly takových teplot, že všechno těžké se ten den zdálo být ještě těžší.  Běžná vycházka se tak pro mnohé táborníky stala výstupem na himálajské vrcholky, ale i ti nejvíce unavení cestu zvládli a v cíli se zaslouženě ovlažili přímo u velehradské baziliky.

  

Středeční šifrovací hra po historickém centru Uherského Hradiště potrápila i mnohé místní obyvatele.  Vyluštit záludné Aslanovy šifry nedalo dětem tolik práce, jako vyhledat příslušné ulice, neboť městské značení ve Uherském Hradišti prakticky neexistuje a mnozí místní jen tuší, kde je ta či ona ulice. Ještě, že každý správný narnijský táborník má tu nejlepší intuici, neboť jen díky ní trefili všichni na Mariánské náměstí, kde na všechny čekala zasloužená zmrzlina.

 

Ve čtvrtek pak největší výzvou zachránců Narnie bylo zvládnutí vodního toku Moravy na raftech z Vnorov do Rohatce, díky nízkému stavu vody a snad nejvyšších teplot celého léta,  to byl výkon nadlidský, ale my jsme ho s vírou v Aslana zvládli.  Odměnou nám byly parádní koupačka v nádherném místě řeky Moravy, u písečné stěny, v poměrně silném proudu.  Tenhle přírodní tobogán působil na všechny osvoboditele Narnie jako magnet a nechtěl nás pustit na další cestu.

  

 Páteční den  jsme prožili  v arecheoskanzenu v Modré a přilehlé Živé vodě, která dostála svého názvu a všechny unavené úmornými vedry, postavila na nohy.  Koupačka v Živé vodě byla zpestřená o přítomnost bojovníků,kteří se chystali na následující den, na bitvu o Veligrad, tak jsme měli dojem, že naše koupání nás přesunulo o tisíce let zpátky.

 Poslední den jsme si užívali nádherný pocit ze zachráněné Narnie v KovoZOO ve Starém Městě u Uherského Hradiště, kde jsme také nasedli na náš poslední vlak a ubírali se plni zážitků, unavení, ale spokojení domů.

   

 To, že únava je jen slovo, jsme si dokázali ještě v Přerově na nádraží, kde jsme čekání na vlak zaháněli všemožnými písničkami a nikdo by neřekl, že máme za sebou boj na život a na smrt a že jsme právě zachránili celou Narnii.

   

 

  

Za Aslanááááááááá                                            

 Eva Bašková, hl. vedoucí LT Letopisy Narnie 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů